DETAILS, FICTION AND αναχρηματοδοτηση δανειων

Details, Fiction and αναχρηματοδοτηση δανειων

Details, Fiction and αναχρηματοδοτηση δανειων

Blog Article

Οι εταιρείες παροχής πιστώσεων παρέχουν πάσης φύσεως πιστώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων στεγαστικής πίστης, ως εξής:

«Δεν υπάρχει μια και μοναδική φόρμουλα για την κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Δεν υπάρχει τέλειο μέγεθος ή επίπεδο λεπτομέρειας. Δεν υπάρχει μια και μοναδική λίστα περιεχομένων.

Τεκμηριώστε τις υποθέσεις σας. Δε θα έχετε ποτέ τέλεια και πλήρη πληροφόρηση σχετικά με την αγορά σας.

Αξιοποιήστε κάθε εργαλείο/ δυνατότητα/ λύση που θα μπορούσε να σας δώσει μια νέα προοπτική: Εξετάσετε άμεσα την δυνατότητα: ένταξης σε ευρωπαϊκά ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, επιδοτήσεις ΟΑΕΔ, νέων συνεργασιών, νέων σχημάτων, νέων πηγών κεφαλαίου, διεύρυνση μετοχικής βάσης, κα.

Ούτε καν ένας τρόπος ταξινόμησης του περιεχομένου». Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν κάποια σημαντικά σημεία που μπορούν να αναφερθούν και να αναλυθούν σε μια τυπική δομή ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτά είναι:

Έτσι αναμένουν να έχουν συγκεκριμένες λύσεις πάνω σε αυτό που αναζητούν και υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης.

Η συνεισφορά της Ψυχολογίας στον επιχειρηματικό κλάδο τα τελευταία χρόνια, ενίσχυσε την σημασία ειδικά του τελευταίου. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας ενός νέου επιχειρηματία, χωρίς την ύπαρξη των οποίων ακόμα και μια καλή επιχειρηματική ιδέα πιθανότατα θα αποτύχει.

Σε γενικές γραμμές η προστιθέμενη αξία των κοινοτικών πόρων στην ελληνική οικονομία κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Η πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στη χώρα μας, τοποθετεί την Ελλάδα στη μεσαία κατηγορία των κρατών-μελών της Ε.Ε. ως προς την προστιθέμενη αξία τους.

Η επιχείρησή σου πιθανότατα αντιμετωπίζει πολλές αλλαγές, που έχουν να κάνουν με το οικονομικό κλίμα, την ψηφιακή εποχή, τους μεγάλους ανταγωνιστές, τους απαιτητικούς πελάτες.

Το επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένα λεπτομερές έγγραφο που περιέχει λειτουργικά και χρηματοοικονομικά θέματα της επιχειρήσεως. Το παρομοιάζει, σαν έναν οδικό χάρτη, που εξυπηρετεί στον εντοπισμό, του πού είναι η επιχείρηση, του πού θέλει να πάει και του πως θα πάει εκεί.

Κακή επιχειρηματική ιδέα → Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να πετύχει κάθε πιθανή ιδέα που έχετε. Πολλές φορές μπορεί η ιδέα που έχετε να ενέχει μεγάλο ρίσκο με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να λάβετε χρηματοδότηση.

Οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής για τα υπό χρηματοδότηση έργα των προγραμμάτων επιχειρηματικο σχεδιο του ΕΣΠΑ καθορίζονται ως ένα βαθμό από το κανονιστικό πλαίσιο των Κανονισμών για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ). Σε ότι αφορά το εθνικό κανονιστικό πλαίσιο στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τα «συστατικά» είναι λίγο-πολύ γνωστά: μεγέθυνση των επιχειρήσεων-συνέργειες-εξωστρέφεια-ανάπτυξη και διάχυση καινοτομίας-θέσεις απασχόλησης.

Το πάθος και μια καλή επιχειρηματική ιδέα δεν είναι πάντα αρκετά.

Report this page